četrtek, 17. april 2008

going back to NYC.



Prihajam. Jutri. V svet mnogoterih svetov, kjer živijo ljudje vseh ras, barv, vonjev, okusov. Kjer se po ulici(ah) 5. avenije sprehajajo v vsem svojem blišču. In tisti, ki si v zasoljeno dragih stanovanjih ne morejo privoščiti niti sobe, pa čeprav na strehi propadlega bloka. Vračam se v svet, kjer se rojevajo sanje in kjer se rojevajo največje zvezde sveta. Kjer si lahko kdorkoli hočeš in kjer ni važno, če po ulici hodiš v baletnih copatkih, spodnjicah ali pa v bizarnih flourestenčnih oblekah z rožicami, črtami, po možnosti posutih z bleščicami vseh barv in oblik.

Svet, posnet lani, ko so v maju cvetele češnje in ko se je po ulicah mogočnega Manhhatna sprehajal Donald Trump, v parku svojo kolumno pisala Sarah Jessica Parker, sredi Broadwaya pa stala jaz in občudovala tako drugačen in tuj, a hkrati tudi svet, ki nam je tako zelo blizu.


photos: NYC - April, May 2007



Se slišimo. kmalu! Do tedaj pa, krasen dan Slovenija, dobro jutro obljubljena Amerika!

mankica

ponedeljek, 14. april 2008

Royal Ballet of Cambodia.



Danes sem si ogleda prekrasno predstavo. Svetlikajoče, mistično, magično, lebdeče, prefinjeno, odlično, krasno, odlično. Nadzemeljski gibi teles in ples, ki te ponesje tja nekam med Zemljo in nebesa ... sami superlativi, ki jih lahko povežem z mojo najljubšo azijsko državo. Kambodža je to, ja. In na današnji predstavi Kraljevega kamboškega baleta so me preprosto navdušili - še enkrat! In me spet popeljali med ostanke mogočnega Angkor Wata, kjer sem gledala snočni vzhod in med ruševinami mogočnih templjev iskala starodavno kulturo ...


photos: Angkor Wat, Cambodia - October 2007


mankica