četrtek, 14. avgust 2008

Staropramen za Ahoj!


... kot pozdravljajo Cehi na tem koncu sveta. Ja, pa ne Staropramen, temvec samo Ahoj! Ceprav bi bilo morda primerno tudi kaj drugega - morda Ahoj pivo ali kaj podobnega :) Najprej en velikanski pozdrav iz Prage, ki naju je pricakala v dezju. A kaj kmalu po prihodu (ko sem se ze oborozila z anorakom in moj backpack oblekla v nepremocljivo oblekico) so se debeli sivi oblaki razkadili in dez je ponehal, noc pa je postala zares prijazna in obsijana z zvezdami(?). ;) Po 10-urni voznji z vlakom, ki je, mimogrede, hitela in svigala mimo zares hitro ... ob prebiranju knjige, kupom nabranih casopisov z dogodki iz preteklih dni, delanju planov, sanjarjenju, pa tudi obcudovanju slovenske, nato avstrijske in seveda ceske pokrajine, ki je zarela ob opoldanskem soncu in nato postajala vse manj vidna (posledica tega, da smo startali malo pred pol enajsto dopoldan iz Slovenije in sem prispeli cez 12 ur) in nato izignila v vecernih meglicah zahajajocega sonca, smo prispeli v Prago. Kako prikladno je, da smo v EU, ker cariniki ne preverjajo vec vlakov in skozi drzave se vozis brez nepotrebnega ustavljanja na meji ... resda je bilo nekoc zares zabavno, ko si zbiral tiste stampiljke, ki ti jih je gospod carinik pritisnil v pasos vsakokrat, ko si preckal mejo, toda zdaj je ta zadeva veliko bolj primerna in dobrodosla... ko te ne pregledajo vec po dolgem in pocez.


Iskanje hostla in po nekaj, ne prav uspesnih poskusih, kje, kam, kako priti do hostla, sva nabasala na dva tujca!, ki sta naju pripeljala v pravo smer proti hostlu (izvzamimo dejstvo, da nekaj vprasanih Cehov - torej domacinov, ni vedelo, kje je nasa Benediktska ulica). Check in. In soba. Hitri tus in skok v posteljo. Pot je bila prevec naporna, da bi se nama dalo iti se na na Staropramen v bliznji lokal.

.

Danes pa na veliki pohod po Pragi, ki je bila sprva oblacna, proti popoldnevu pa se zabliskala v sijocem soncu in vsej svoji lepoti. Karlov most je bil v svetlikajocem soncu videti krasen in sve tiste male ulicice, ki so tako super. Vse je takoz elo blizuin dejansko se skorajda ne mores izgubiti, ker je vse povezano.
Obdelala sva tudi ze nekaj bliznjih soping centrov - med tistimi velikimi znamenitostmi pac pride prav tudi ogled kaksne trgovinice ali dveh. :) tudi pivo ej rpislo na vrsto, pa ceprav iz supermarketa po imenu Albert (ja, tole me sevedno spominja na Albert kekse!!).

Zdaj je ze pozno zvecer (hehe, ja, na pocitnicah tudi cas dobi relativno vrednost) in malo prej sva prisla iz obhoda po lokalih blizu najinega hostla. Vsa mogoca piva na voljo in veliki pivci te ceske drzavice, kjer te razumejo celo, ce govoris kar po slovensko! Ja, piva se vedno ne pijem, mi je pa toliko bolj zabavno videti, kako navduseni so tisti nad njim, ki ga imajo radi! :)

Praga je krasna! In ker se vedno ne znam reci nasvidenje po cesko, lahko recem samo se: Lahko noc, Praga, lepe sanje, Slovenija!

Se slisimo. Kmalu!

mankica



p.s: se opravicujem za vse napake, ki sem jih napravila v tem tekstu. ura je pozna. pisem hitro. pa se ta ultra super tipkovnica ima zamenjana z in y. :)

ponedeljek, 11. avgust 2008

Experience Prague.


Jutri odpotujem v Prago. Z Mihatom. Do nedelje. Menda, da je mesto krasno. Oborožena z zemljevidi in turističnimi knjižicami pa fotoapratom in pričakovanji. Upam, da bo tudi vreme lepo. In da bo super izlet. Tja, v 'Plečnikovo' Prago.

Benetke 2008. Photo by Miha Žlindra

Se slišimo. Kmalu! In obljubim, da, ko se vrnem, uploadam nove fotke (ja ja, tudi fotke iz Londona). :)

mankica