četrtek, 1. maj 2008

If you're going to San Francisco...


Be sure to wear Some flowers in your hair ... Je nekoč prepeval Scott McKenzie. Danes si s cvetlico v laseh lahko samo še polepšaš že tako čudovito mesto, ki ima resnično krasne ljudi.
Tokrat prilepim le nekaj fotkic. Velike znamenite reči imenitnega San Francisca. Zagotovo sem pozabila še na nešteto zadev, a vse to vam pokažem, ko se vrnem ;)

Pri nas je krepko čez polnoč, pri vas pa se že zbujate v jutro. Upam, da bo danes prekrasno! :)

Golden Gate Bridge. Mogočen most krasi prečudovito mesto.


V eni izmed četrti je znamenita hiša z neverjetnimi instalacijami, nastala leta 1997. Iz oken štrlijo televizije, lestenci, zofe, spodnje oboke pa krasijo grafiti.


Alcatraz. "If you break the rules you go to prison, if you break prison rules you go to Alcatraz."


Cable car zaračuna 5 $. Z njim se danes vozijo pretežno turisti. če pa gor skočiš na 3. ali 4. postaji, te do konca zapelje celo zastonj! In tam gor skočijo samo domačini, ker turisti tega ponavadi ne vedo. :)


Vozniki busov so preprosto KUL. Tipo z dredi, usnjenimi rokavicami, debelo srebrno zapestnico in črnimi očali mi je z veseljem poziral. Pa to še ni vse. Za nameček mi je zaželel še: Have a nice day! :)


Coca-cola resda ni turistična znamenitost San Francisca, je pa znamenitost no. 1 v Ameriki. Jap, popolnoma vsi jo poznajo.



Se slišimo. Kmalu!
Do takrat pa, lahko noč, San Francisco, dobro jutro, Slovenija!

mankica

ponedeljek, 28. april 2008

San Francisco's Flower Power.

Vsak dan se mi na tem koncu sveta dogajajo povsem nore reči. Danes sem obiskala Golden Gate Park in naltela na Flower Power... Ostarele hipije. Pa tudi tiste, ki to hočejo biti. Pa tiste, ki to niso, a jim je sedenje v parku ob poslušanju vseh vrst muzičarjev, ki se vsak teden ob vikendih zberejo na kupu in igrajo muziko, prinaša zanimivo dogodivščino... Večina je itak totalno zapušenih. Pa ne samo tistih, ki igrajo, ampak tudi tistih, ki poslušajo. Peace Man, Peace je taglavni moto. Kakšna nora scena sredi San Francisca, kjer so doma zares tapravi hipiji. Zares totalno odštekana četrt. In če so v šestdesetih živeli res totalno free življenje, pa so danes mnogi povsem ostareli. Sivi. Nagubani. Pa še vedno na free ... Ostajajo mladi hipiji po duši, z vsemi peace znaki, zapestnicami, dolgimi lasmi in barvastimi majicami... Danes sem se z njimi zaklepetala in neznansko zanimive zgodbe imajo o svoji mladosti...





Se slišimo. Kmalu!

Do tedaj pa: Peace World, Make Love Not War! :)

mankica

nedelja, 27. april 2008

Three almighty. Cities. In USA.


Na poti po Ameriki. Danes samo za pokušino. ;) T
ri slike. Tri nepozabne dogodivščine in tri neverjetna mesta.
Washington. New York. San Francisco.






Se slišimo. Kmalu!
Do tedaj pa, dobro jutro Slovenija, lahko noc ZDA!

mankica