petek, 5. marec 2010

Moja fotka je postala naslovka Zgodbe o Davidu Locku!



Knjiga je izdana! In ponosno lahko povem, da prav moja fotografija, posneta v Ameriki pred dvema letoma, krasi sprednjo stran oziroma naslovnico knjige, ki ima vse možnosti, da postane velika uspešnica.



Zagotovo ste že slišali za knjižni prvenec Jake Tomca in Zgodbo o Davidu Locku, mladem pisatelju iz Los Angelesa. Ko sem bila povabljena k sodelovanju, je bila to zame velika čast. Imeti fotografijo na naslovki knjige je nekaj, po mojem mnjenju, izjemnega. Ne nazadnje bodo izvodi knjige šli v različne domove ljudi in prav je, da ima knjiga tudi primerno vizualno podobo. Čeprav sem imela v ožjem izboru nekaj fotografij, ki bi bile po mojem mnenju primerne za naslovnico, pa se je avtor odločil za slednjo. In kdo je sploh David Locke? Prav zato, ker odhaja po stopnicah in ga ne vidimo v obraz, si ga lahko vsak predstavlja povsem po svoje, si naredi svojo predstavo, predvsem pa si skozi zgodbo ustvari podobe.
Knjiga je izšla 1. marca pri založbi Manični poet, mogoče pa jo je dobiti na policah številnih knjigarn po Sloveniji, kakor tudi v spletni trgovinici.


Ohhh, I almost forgot to write the text in English for my followers coming from abroad. I'm sorry for the delay ;) The thing is that I was invited to do the book cover for Slovenian writer Jaka Tomc and his book debut called The Story of David Locke (I'm sorry but the link is in Slovenian). The book is really great and it's about to be translated into English soon. I'm very proud to be the author of the cover photo which was taken in USA two years ago and at that time did not intend to become a cover yet. But here it is. Do you like it? ;)



mankica