četrtek, 13. november 2008

Polaroid Instant.


Camera. So mu rekli včasih. Oh ja. Stari dobri časi. Ko sem o fotkah samo slišala, ko sem jih gledala v družinskih albumih in ko mi je dedi razlagal, kako je v temnici razvijal slike ... in kako je čakal, da se na papirju pokaže podoba, ki jo je fotkal... potem so prišli časi polaroida pa kasneje časi velikih mašin pa lomografija in ... zdaj se nam toži po nekdanjih časih. O polaroidu je več zapisala že Ana, jaz pa le še lepim fotkice gor. Seveda. Iz polaroida. Direkno. :)




O ja, ko bi res bilo tako. Tele so prišle iz tegale kul programa, kjer si lahko narediš polaroidne fotke. Ki pa žal ne dišijo več po razvijalcu, ker je tahnologija računalnika vonj po pač fotki ubila. A zgodovina je bila. Še dobro, da ostanejo spomini na nekdanje čase. :) Pa čeprav so že nekoliko pobledeli, imajo nekako še vedno vonj po naftalinu ... pa vam - se kaj toži po tovrstnih fotografijah, posnetih na film?


mankica

nedelja, 9. november 2008

Kaj me osreči ...

Nedeljski dan. Tako lep, kot je današnji. Ko se sončni žarki svetlikajoče odbijajo od zaprtih oken na bližnjem bloku ... ko perilo v mrzlem vetriču plapola na terasi in ko ob toplem jasminovem čaju berem novo knjigo.

Magical Sunday. Ljubljana. November 2008.

mankica