sobota, 14. junij 2008

Tam, kjer so skrite sanje.


Prišle so Male Gozdne Vile, ki ti izpolnijo skrito željo. S čarobnim zvezdnim prahom so svet rožic posule
razigrane Dišeče dobre Vile, ki letijo naokoli in iščejo sanjače. Magičen svet raznobarvnih metuljev, unikatnega nakita in mavričnega zelenega travnika ter unikatnega sveta so obiskale tudi sanje.

©Male Gozdne Vile. Naštimane in našminkane.
Vila Fani, Vila Rozi in Vila Srečka -
čakajo, da izpolnijo tvojo skrito željo.
made by
Mankica


Pridi na ArtMarket! Mladi umetniki se predstavljamo. Moje stojnice z unikatnimi Vilami, Kokoškami, pa raznobarvnimi uhani in prstani ni težko zgrešiti ;) Pridi pogledat! Ne bo ti žal. (Vsako soboto med 9. in 16. uro na Čevljarskem mostu v Ljubljani!) Jaz bom tam!


p.s.: Ne skrbi, če danes ne moreš obiskati ArtMarketa, bomo tam vsako soboto v tem poletju!


Se vidimo? ;)

mankica

četrtek, 12. junij 2008

Imagine.


Strawberry Fields, Central Park, NYC - may 2007

Tako brezizrazen dan. Ko se mi po glavi podijo misil o zelenem travniku, krasnih mavričnih cvetlicah in razigranih metuljih. Ko odštevam dneve do zadnjega izpita. In ko bo poletje zažarelo v vsej svoji mogočnosti.
Imagine je ravnopravšnji za današnji dan. Naj bo krasen, pa čeprav povsem deževen in siv!

John Lennon je nekoč zapisal:

"You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one" ...


mankica

torek, 10. junij 2008

God Bless Slovenia!


The White House - Washington D.C., may 2008


Danes Bela hiša v osrčju Washington D.C.-ja sameva. Velikega voditelja Amerike, Georgea W. Busha in prve dame Laure Bush ni doma. Ker sta na obisku pri nas. A na drugem koncu sveta so nad tem navdušeni. Ker že večinoma vsi komaj čakajo, da ga nasledi Barack Obama. V Washinghtonu še vedno prodajajo majice vseh velikosti z napisom Hillary for president, odlično pa mu konkurirajo napisi "Wote for Barack Obama!" vsepovsod.


Washington D.C., may 2008


Stencili z glavo Obame so grafitarji nasprejali po celem San Franciscu, v New Yorku imajo ljudje na oknih velike napise, da podpirajo Obamo... v Brooklynu sem se zapričala z enim črncem, ki je odkrito kritiziral Busha in njegovo vlado, nekajkrat vprašal, če bi lahko naša država sprejela njihovega predsednika in ga kar obdržala pri nas, ker ga oni nočejo več. Še večja skrajnost je bil liberalni San Francisco, kjer prodajajo pasje piškote v obliki in podobi ameriškega predsednika, nekako v stilu: "Eat me" in straniščni papir z glavo predsednika, da se lahko, ko te "pritisne na stran", obrišeš primerno... Pa druge neumnosti s podobo Geogea... Zanimive so te Združene države Amerike.
Očitno še dobro, da pri nas ne vlada Gospod Grm. Pri nas imamo vsaj Gospoda Türka in njegovo Barbaro.


Brooklyn - NYC, may 2008


God Bless Slovenija!

mankica

nedelja, 8. junij 2008

Sunday.

Ko naj bi po napovedih vremenarjev deževalo tja pozno v popoldne. Pa sije krasen sonček. Ko se oprane obleke lahko mirno sušijo na nedeljskem vetriču in plapolajo sem in tja. In ko lahko slišim, kako se otroci igrajo.
Krasna junijska nedelja. Ko bi bilo fino it tja, nekam v neznano. Nekam, kjer je ena sama radost. Heh, še kakšen teden izpitov in težkih obveznosti, potem pa morda le pride krasno poletje - ko bodo še vremenarji napovedovali sonce vsepovprek. :)


Prule 2008. Lomography by mankica.


mankica