sreda, 16. junij 2010

Elvis. Presley.



"Z avtomobilom sem zapeljala po Elvis Presley Boulevard, pred garažo z napisom Elvis pa je stal opel iz leta 1970, preurejen v slogu kralja roeknrola. Pred hišo me je z velikim nasmeškom na obrazu že čakal kralj! Elvis Presley osebno! Oskar trobec, oblečen v belo obleko z visokim ovratnikom, velikim zlatim orlom na hrbtu, zlatimi očali, zalizci in prstani na obeh rokah. Posnemovalec Elvisa me je sprejel v svoj svet, ki ga je posvetil enemu največjih glasbenikov v zgodovini."

"V spominski sobi v hiši v Vrtovčah, kjer ima skrbno zložene predmete povezane z Elvisom, stene in strop pa polepljene s slikami pevca, je mogoče videti tudi majice, plošče in sveče z Elvisovo podobo, pa kravate, rutke z ameriško zastavo in celo antikače z oboževančevo podobo. Kitara iz leta 1968 ima posebno mesto, nanjo Oskar tu in tam zabrenka katero od Elvisovih pesmi. ... Trobec, ki ga na vipavskem kličejo Elvis, je verjetno najboljši Elvis po Elvisu. Rad ima ocvrte banane s kikirijevim maslom, prav takšne je oboževal Elvis, kot specialiteto pa je, zdaj že upokojeni mesar, rad pripravil tudi Elvisove hamburgerje, v katerih so bile pleskavice z odtisom imena kralja rokenrola."


... "Je res, da včasih sanjate o njem?
kako ste vedeli? To je res. V mojih sanjah je takšen, kakor da je še vedno živ!

Pa verjamete, da je še živ?
Elvis je umrl, toda njegova glasba in on kot osebnost bosta vedno živela. Čeprav sem nekoč rekel, da se Elvis rodi vsakih tisoč let, pa sem zdaj prepričan, da se ne bo rodil nikoli več!" ...


(izsek iz intervjuja, objavljenega v časopisu NeDelo 6. junija 2010). Če bi kdo želel prebrati celoten intervju, mu ga v pdf obliki lahko pošljem po mejlu. Pa še to - najbolj zanimivo pa je, da so Oskarja v nekaj dneh po objavi intervjuja v NeDelu, poiskali in objavili vsi drugi večji mediji v Sloveniji. It's good feeling to be first! ;)


It's hard to find greater fan of Elvis Presley than Oskar Trobec, very interesting man from Slovenia. I was making a reportage and interview with him for a very well know and important Slovenian newspaper NeDelo (Sunday edition of Delo daily newspaper) so I spent the afternoon talking with him and making photos of his Elvis Presley collection the other day in the region of Karst where Oskar lives with his family. Slovenian Elvis, retired butcher, is unique person and getting the opportunity to meet him was unique experience I will probably never forget.

Avtorica članka in fotografij s slovenskim Presleyjem. / The author of the interview and photos with Slovenian Elvis Presley.


mankica