sobota, 02. februar 2008

Welcome to business lounge in Kenya!

Se sprasujete, kaj delam v Keniji, ko pa sem ves cas govorila, govoricila, razpravljala, nacrtovala Ugando ...? :) No ja, tudi jaz se ne vem popolnoma tocno, zato naj bo raje samo: Dobrodosli v Keniji! :) Brez prtljage in v business loungu, kjer z Ivo cakava na let do Ugande ...

Po premetavanju na letalu zaradi vetra proti Amsterdamu in tisocptstodevetinstiridesteurnemu cakanju na letaliscu za nov let, nato pa osem-urni voznji s Cehi, nekako v stilu: bela spodnja majica, odprta srajca, beli "stumfi", predpotopni cevlji, pa seveda frizura polizana z briljantino in zabrita ob straneh. Hja, pa 10cm siroka zlata zapestnica na levi roki in prav tak prstan, na dugi roki pa - here we go again - zlata zapestnica, kakopak! In okoli vratu? Ja, debela zlata verizica! :) ampak vse, kar se sveti, se ni ... zlato. ;)

Prtljaga je po vrlo-odlicnem-NOT-delu zenic v modrem na counterjih KLM-a pristala bogsigavedikje, zdaj pa v business loungu v Nairobiju cakava, da greva v obljubljene Entebbe - v Ugando, ki bi jo morala zagledati ze vceraj okoli osme ure zvecer, ko naju je Biserka (ena izmed udelezenk projekta Edirisa) verjetno cakala nekje tam okoli letalisca, naju pa ni bilo od nikoder ... no ja, bo pa zato danes srecanje z Ugando toliko bolj iskrivo ...

V vsakem primeru pa sploh ni tako slabo! Najine prtljage sicer ni , ampak kaj naj. Tukaj sva. Pa se business lounge imava, kjer se smehljajo Africani in Africanke. Ivi so prinesli posebej zanjo skuhan caj. Edini turistki tu notri (kot da je to zame kaj novega. hehe). V najslabsem primeru dobiva prtljago cez kaksen dan, do takrat pa pac hodiva po business loungu in se lahko reziva vsem dogodivscinam, ki se pac dogajajo na taksnih poteh :)) pa se na ekvatroju - no, malo pod sva njim trenutno. Kaj ces lepsega. ;)

Se slisimo! Kmalu.

Do takrat pa, dobro jutro, Slovenija, dober dan, Nairobi!


mankica

četrtek, 31. januar 2008

6 hours to go.


Hja, še malo pa odrinem ... na drugo stran sveta. Naj
prej do Amsterdama, nato pa na Ekvartor - v Afriko, kjer bom po vsej verjetnosti srečala tudi kakšne .... zebre, ja ;) (te štiri (na sliki), ki so bile lani za pusta ob takem času sredi Ljubljane precej velika atrakcija, seveda ne, vam pa kmalu poročam, če je kakšna podobnost med njimi ;))

Aja, kaj bom delala tam pri krasnih ljudeh v Ugandi? ... Čekirajte blog, vam kmalu povem ;)


Nina, Mankica, Eva and Anja alias Zebra 1, 2, 3, 4 On The Road
for "pust" carnaval 2007.

Se slišimo. Kmalu! ;)

Do takrat pa, lahko noč Ljubljan
a, dobro jutro Afrika!Mankica

nedelja, 27. januar 2008

Holocaust.


"In spite of everything I still believe that people are really good at heart. I simply can't build up my hopes on a foundation consisting of confusion, misery and death.
" Anne FrankHolocaust memorial - Boston 2007V spomin na mojo prababico in tisoče drugih, ki so umrli v koncentracijskih taboriščih ... in trpljenje, ki ga je doživela moja babica ... in posledice, ki so tukaj še danes ... in ... Da se kaj tako groznega ne bi nikoli več ponovilo!


Na 27.1.2008, dan spomina na holokavst,

mankica