petek, 14. maj 2010

Makadamske poti.

Obiskovalce mojega bloga in druge ljubitelje fotografije in potovanj v daljne dežele prisrčno vabim na odprtje moje tretje samostojne fotografske razstave Makadamske poti. S fotografijami, ki sem jih posnela konec preteklega leta v daljni Aziji, vas bom popeljala v Mjanmar, eno najočarljivejših azijskih dežel, kjer se vrhovi zlatih pagod in mogočnih budističnih templjev svetlikajo v temno oranžnem zahajajočem soncu in kjer se je mogoče sprehajati skozi slikovite tržnice, ki dišijo po začimbah in sveže pečenih nudljih.

Odprtje razstave bo v sredo, 19. maja, ob 19.00 v STA Travel Cafe (Trg Ajdoviščina 1 - nad Mobitelovo trgovino v centru Ljubljane), sledilo pa mu bo kratko potopisno predavanje o makadamskih poteh Mjanmara, ki sem je obiskala novembra in decembra in na katerih sem srečala izjemne ljudi.

Zelo vesela bom, če pridete! In ko boste tam, me pocukajte za rokav, da se spoznamo! ;)

Kindly invited to the opening of my third photo exhibition called Dusty roads. I will show the photos made in Myanmar in November and December 2010. The opening will take place in STA Travel Cafe in Ljubljana on Wednesday (19th May) at 19.00. If you're around, don't hesitate to stop by, take a look and say hello to me! ;)

Se vidimo! See you!

Mankica


ponedeljek, 10. maj 2010

Polaroid.

Včeraj sem dobila tale totalno kul polaroidni fotoaparat. Kako neskončno me je razveselil, ko mi je dedi podaril nekoč svoj najnovejši Polaroid 1000, ki je bil za časa njegove mladosti res nekaj posebnega, danes pa je zaradi svojega retro pridiha prav tako izjemen. Polaroid z bliskavico! Ki je ponovno tako zelo in! Komaj že čakam na nove instant fotke. Najprej pa še film nabavit. Ve kdo, kje bi ga lahko kupila?

My grandpa gave me yesterday his old (but a brand new for me) Polaroid 1000 camera and made me soooo happy! Polaroid is in again and I can't wait to start taking photos with it. But the biggest problem at the moment is to get a film for it. Does anybody know where to find it?

mankica