sobota, 19. julij 2008

V mestu so nove Dobre Vile!

Hej, pa je teden spet naokoli! In ker bo danes še ena lepa sobota, imam danes zate samo en razlog, zakaj obiskati center Ljubljane:

... zato, ker .... bodo na Šuštarskem mostu spet letele razigrane Dišeče dobre Vile in Male Gozdne Vile ter čarobni zvezdni prah posipavale na vse sanjače. Naj ti zašepetam, da bo danes res velika izbira razigranh Dobrih Vil. Ker letim v London, sva jih z mami pripravile cel kup. Da boš lahko izbral/a svojo razigrano in tvojo najljubšo. Dobro Vilo, ki ti bo izpolnila skrito željo!

©Dobre Vile. Mavrične in magične.
Zagotovo je med njimi tudi Tvoja najljubša.
made by
Mankica


Ali veš tudi, da bodo prav te Vile bodo s sabo prinesle magičen svet raznobarvnih metuljev, unikatnega nakita in mavričnega zelenega travnika ter unikatnega sveta, kjer so doma tudi sanje?

Pridi pogledat! Ne bo ti žal. (Vsako soboto med 9. in 16. uro na Čevljarskem mostu v Ljubljani!) Moje stojnice z unikatnimi Vilami, Kokoškami, pa raznobarvnimi uhani in prstani res ni težko zgrešiti (išči zeleno travo, mah, rožice, metuljčke, Vile ...) ;)


Se vidimo danes na ArtMarketu! Kjer se mladi umetniki predstavljamo s svojimi unikatno izdelanimi izdelki vseh barv in oblik.Takšnimi iz sanj. Ki ti polepšajo dan. Naj bo mavričen in razigran!


Danes bodo vaše gostiteljice Vila Srečka, Vila Frida in Vila moja mami! :) Resda bom jaz že na Otoku, a bom vseeno mislila na vas in na magičen sobotni vilinski dan. ;)


Vabljeniiiiiii!!!! :)

mankica

sreda, 16. julij 2008

Lučka.

V soboto sem sredi Ljubljane srečala Lučko. Pa tudi Tom je bil tam. In Ježek me je pozdravil! Lučka, ikona sladoleda na palčki je dopolnila 50 let! 50-letna sladoledna poslastica razveseljuje mnoge otroke vsepovsod. Tudi mene je, ko sem bila še prav majhna deklica. In ko sem z veseljem čakala poletje, da bom lahko spet jedla moj najljubši sladoled. Osrečevala je tudi mojo mamico in očita, pa tudi druge generacije. Pa tiste velike otroke, ki jih nostalgija popelje tja, kjer je doma sladoled na palčki. Se še spomnite tistega pravega okusa, ki ga Lučka ima. Ali pa Ježek, oblit s čokolado in posutimi lešniki... da o Tomu s sadno sredico ne govorimo ... :)
A kakorkoli že, Lučka ostaja ikona. In mno
ge še danes razveseljuje s svojim okusom. Tudi mene. Ko popelje v otroške dni ...

Mankica with friends: Lučka & Tom. :)
photo by Miha Žlindra


mankica

torek, 15. julij 2008

Seal.



Včeraj sem obiskala enega najboljših koncertov tega leta - če ne celo najboljši koncert zadnjih nekaj let. V našo prestolnico je prišel Seal, glasbenik, o katerem pred koncertom nisem vedela prav dosti. Le to, da je poročen s Heidi Klum in njegov glas in glasbene uspešnice sem poznala z radijskih postaj. A ni se mi niti sanjalo, kdo jih poje. In to je bilo tudi vse. Pred koncertom sem pregledala njegovo spletno stran. In zares navdušil me je s svojim blogom. Kako je odgovarjal na vprašanja svojih obževalcev in na kakšen način pristopa k "zvezdništvu" ima. Striček objavlja fotke s smučanja na svojem blogu in piše o svojih prijateljih. In ima prav fletno galerijo fotk. Da ne govorimo o tem, da tip celo fotka z Leico M8 ...


No in je prišel. K nam. V to našo deželico pod Alpami. S svojo energijo je očaral ne samo mene, temveč tudi mnoge druge. In sprejeli smo ga nadvse pozitivno.
Kakšen neverjeten stik s publiko in kako odlično doživetje! Neverjeten eye contact z oboževalci in neverjetna človeškost, ki se je svetila v njegovih očeh. Kapo dol. Mislim, da je tip presenetil vse. Ker se je obnašal tako zelo nevzvišeno in preprosto. Daleč od tega, kar bi za tako svetovno znanega zvezdnika pričakovali. In v primerjavi z našo wanna-be-smetano....


Ja, Seal
je profesionalec. Je glasbenik z dušo. In verjame svoji publiki. Verjame v svojo publiko.


Ja, tudi mene je popolnoma navdušil. In tako dobil na svo
jo stran še eno oboževalko. :) kaj pa naj. V prvi vrsti sem vneto kričala (kot ostalih nekaj sto ljudi. no ja, kričanje in vriskanje ima menda več ;) stopenj ...) in mu mahala. No, pa tudi roko mi je dal, če to že pač kaj pomeni. ;)

Seal in Ljubljana - Hala Tivoli, July 2008.
All photos made with mobile phone Nokia N73.

mankica