sobota, 28. junij 2008

Male Gozdne Vile.

Prišle so Male Gozdne Vile, ki ti izpolnijo skrito željo. S čarobnim zvezdnim prahom so svet rožic posule razigrane Dišeče dobre Vile, ki letijo naokoli in iščejo sanjače. Magičen svet raznobarvnih metuljev, unikatnega nakita in mavričnega zelenega travnika ter unikatnega sveta so obiskale tudi sanje.


©Male Gozdne Vile. Naštimane in našminkane.
Vila Fani, Vila Rozi, Vila Vanila, Vila Sončica,
Vila Malina in Vila Srečka - čakajo, da izpolnijo tvojo skrito željo.
made by
Mankica


Pridi na ArtMarket! Mladi umetniki se predstavljamo. Moje stojnice z unikatnimi Vilami, Kokoškami, pa raznobarvnimi uhani in prstani ni težko zgrešiti ;) Pridi pogledat! Ne bo ti žal. (Vsako soboto med 9. in 16. uro na Čevljarskem mostu v Ljubljani!) Jaz bom tam!


p.s.: Ne skrbi, če danes ne moreš obiskati ArtMarketa. Tam bomo vsako soboto v tem poletju! Če le ne bo dežja.


Se vidimo? ;)

mankica

sreda, 25. junij 2008

Happy Birthday, Slovenia!

Vse najboljše, Slovenija! Danes praznuje svoj rojstni dan Slovenija, moja dežela. 17 let samostojnosti. Tako mlada državica, s tako malo ljudmi, a tako krasnimi kraji, travniki, pokrajinami in jezeri, narečji, raznovrstno kulinariko, kulturno dediščino ... Resda smo včasih nekoliko preveč zaplankani in podrejeni velikim voditeljem sveta, toda spet drugič ponosni, napredni in drugačni. Ja, res je doma najlepše. V tej naši deželici pod Alpami, kjer imamo svoj košček nebes ... Samo tukaj, kjer so danes dovoljene sanje.

Ljubljana, november 2007

mankica

nedelja, 22. junij 2008

Summer time.


Včeraj je bil prvi poletni dan! Kako super! :) Prekrasna sobota. Sonček. ArtMarket in dobre vile, ki so mimoidoče posipavale s čarobnim prahom. In mnogo prireditev vsepovsod po Ljubljani. Vonj po jagodah - rezali so namreč najdaljšo jagod
no pito (merila je 600m! in narezali so okoli 6000 kosov.), ki so jo zapisali v Guinnessovo knjigo rekordov, pa po mestu so s sprehajali žonglerji, klovnesi, pa na veliki možje hoduljah. In ljudje so bili tako (neslovensko) razigrani in rasposajeni. Pa ne samo, da je 21. junij prvi poletni dan. Včeraj so imeli geji parado ponosa in z mavričnimi zastavami v rokah so izžarevali ljubezen. Pa to še ni vse, ker to je tudi dan, ko je bila v mestu Muzejska noč. Vsi muzeji so bili odprti do poznih večernih ur. Z Mihatom sva se sprahajala po Etnografskem muzeju vse tja do 24h. Zunaj so špilali Fake Orchestra. Njihova glasba pa je odmevala med stene muzeja svetovnih kultur. Na koncu pa še na ploščad Ajdovčina k RoboVoxu na obisk. Super dan. Super življenje. In končno poletje in končno čas, ko stvari postajajo vse bolj lahkotne.


V znamenju prvega poletnega dne.

ArtMarket. Mami in jaz v družbi magičnih Dišečih Dobrih Vil.
Foto: Miha Žlindra

Iva in jaz. Tam nekje nad strehami stavb. Kamor naju je po službeni(?) dolžnosti pripeljalo dvigalo, da sva fotkali pito, dolgo 600 metorv. Tam zgoraj je bilo prav zabavno. In zares kul.

Klovnesi sta merili velikost ugrizov mimoidičih, ki so kupili jagodno pito. Prav zabavni sta bili. Menda pa "je rezanje jagodne pite eden najbolj sanjskih poklicev, takoj za poklicem klovna," sta povedali.

Tudi možje na hoduljah so se prav imenitno zabavali. Tam nekje, tam zgoraj....


Ja, moj prvi poletni dan je bil krasen v vseh pogledih.

mankica