sreda, 22. julij 2009

Down by the sea.

Flocking to the sea
Crowds of people wait for me
Sea gulls scavenge
Steal ice cream
Worries vanish
Within my dream ...


Čeprav nisem bila nikoli velika oboževalka morja in čeprav na plaži ne morem nepremično ležati več ur, pa ima morje vseeno nekaj čarobnega. Valove, ki jih lahko poslušaš, kako nežno pljuskajo ob obalo, kičaste sončne zahode in sence, ki se skrivajo neznano kje, ogrlice iz školjk, sončne žarke, ki tipajo sprehajalce ob obali, pa tudi vse nališpane in dišeče večerne izhode dopustnikov, ki poslušajo tisti one man band v bližnjem kafiču. In mivka med prsti na nogah, sol v, od sonca pobeljenih, laseh in vonj po kokosovih kremah za sončenje in slastna kepica sladoleda.

A morje ima še nekaj - zdi se, da so tam ljudje srečni. Vsepovsod se razlega otroški smeh, vzklikanje mladeničev, ki zagoreli brez majic hodijo mimo hihitajočih najstnic, pa tudi lajanje psičkov, ki iščejo senco bližnjega borovca.
Ne spomnim se več, kdaj sem že tako veselila morja kot letos. In četudi slovenska obala (nikoli) ni bila med mojimi najbolj priljubljenimi, saj sem tja odhajala le za dan ali dva, pa me vedno znova preseneti s toliko različnimi dogodivščinami, ki jih ta lahko doživiš v družbi prijateljev. Letos je bilo zares imenitno! No, pa tudi motivov za fotografski objektiv je tam prav lepo število. ;)

mankica

I left my soul there,
Down by the sea
I lost control with you,
And living, living,
And i, living, by the sea ...
(by Morcheeba - The Sea)