sobota, 2. avgust 2008

Razigrane in magične. Dišeče Dobre Vile.

Hej, I'm back in black. No, ne ravno black, še vedno blond. :) Ampak predvsem nazaj iz Londona! In ponovno na ArtMarketu! In ker me je že danes zjutraj pričakala krasna sobota, bodo na Šuštarskem mostu spet letele razigrane Dišeče dobre Vile in Male Gozdne Vile ter čarobni zvezdni prah posipavale na vse sanjače.

©Dobre Vile. Mavrične in magične.
Zagotovo je med njimi tudi Tvoja najljubša.
made by
Mankica


Pridi pogledat! Ne bo ti žal. Ta teden so še posebej lepe, ker so narejene z materialom, kupljenim na Otoku. :)
Moje stojnice z unikatnimi Vilami, Kokoškami, pa raznobarvnimi uhani in prstani res ni težko zgrešiti (išči zeleno travo, mah, rožice, metuljčke, Vile ...) ;)


Se vidimo danes (in vsako soboto med 9. in 16. uro na Čevljarskem mostu v Ljubljani!) na ArtMarketu! Kjer se mladi umetniki predstavljamo s svojimi unikatno izdelanimi izdelki vseh barv in oblik. Takšnimi iz sanj. Ki ti polepšajo dan. Naj bo mavričen in razigran!


Zaj pa letim na umetniško tržnico, ker me moje prijateljice Vile že čakajo. :)

Se vidimo!

mankica

torek, 29. julij 2008

Charming facts about London.

Londonske počitnice so mimo. In to veliko mesto na Otoku je bilo zares kul. Vsi tisti odštekanci, ki se sprehajajo po ulicah Brick Lanea ali Camden Towna, pa Hyde Park z nedeljskimi joggerji in Speaker's Corner pa Portobello market v nedeljo dopoldan in šoping na Oxford Streetu. In Big Ben, Tower Bridge, Westminster Abbey in Soho, Waterloo in 0 stopinj na Greenwichu. Pa vsa energija, ki jo mesto ima in bobiji pa doubledeckerji in multikulturnost. Kavica za s sabo v Starbucksu in branje jutranjega časopisa na podzemni. Vonj po začimbah z vseh koncev sveta in sprehod ob Temzi, Piccadilly Circus in barviti muzikali ter Tate Modern in Banksy. Pa vse tiste malenkosti, ki mesto naredijo tako unikatno in očarljivo....

London, the subway station - July 2008.


mankica

ponedeljek, 28. julij 2008

London Summer Sales.

Še zadnji dan v tem super mestu, kjer se vsak dan toliko dogaja in kjer ti enostavno nikoli ni dolgčas. In ker je bila ravno nedelja, sem ponovno obiskala Speaker's Corner v Hyde Parku in bilo je megastično. Toliko ljudi na kupu in wanna-be-veleumi, ki so prepričani, da je njihovo prepričanje najboljše. Imaš vsega boga, od ljudi, ki so prepričani, da je evolucija itak 1A na tem planetu, pa takih, ki so zapriseženis socialisti, ki zavračajo kapitalizem na vse možne načine. In židi, ki verjamejo, da je "Jesus is my Lord" kot je imel en striček napisano na hlačah, pa tisti, ki slepo verjamejo islamu.... In vse to na enem kupu. Fantastično!

In ne samo, da se v Hyde parku dogajajo velike debate o vsem mogočem, le streljaj stran na Oxford Streetu ljudje brskajo med policami. Ja, ujela sem še zadnje razprodaje. hehe. Kjer nižajo cene do neverjetnih razsežnosti. Od 25% na 50% pa še dodatnih 10% in še 5%. A kaj, ko bi le kaj bilo uporabnega! Sem se bolj sprehajala med policami kot pa dejansko kaj primernega našla zase. A kakorkoli. Dan je bil perfekten. Šoping na največji šoping ulici v Londonu, med domačini in trumami turistov, ki se zgrinjajo med trgovinicami, pa tudi kavica za s sabo v bližnjem Starbucksu in enkratno doživetje tega unikatnega mesta.

Oxford Street, July 2008


Se slišimo. Kmalu! Jutri že iz Ljubljane ;) Do takrat pa, lahko noč, London, dobro jutro, Slovenija!

mankica