sobota, 19. december 2009

Zlati lesket jezera, temnega kot oniks.

Še malo, da me tale kulturni šok malo popusti, potem pa objavim obširno reportažo s te moje letošnje "mjanmarske" poti. A da ne boste čakali predolgo, naj bo tale fotka z jezera Inle Lake (menda je drugi po velikosti v Burmi), ki je posut z lesenimi hišicami na kolih, ki imajo praviloma lično urejene verande z velikimi keramičnimi cvetličnimi lonci, iz katerih kukajo bogate raznobarvne rože ... da o fascinantnih vrtičkih na vodi, kjer uspevajo zdravi paradižniki, paprike, kumare, pa tudi prekrasne raznorazne rožice, sploh ne govorimo. In prekrasni lotusovi vrtovi, ki so tam! In neskončne podobe ribičev, ki odhajajo na delo zgodaj zjutraj in se s svojimi lesenimi čolnički vračajo domov, ko se sonce že zlato lesketa v gladini oniksovo temnega jezera ...


mankica

torek, 15. december 2009

I'm back. Back from magnificent land of Myanmar.

Dolgo se nisem oglasila, vem. In ne, nisem pozabila na obiskovalce mojega bloga! Tako dolgo me ni bilo zato, ker sem mesec dni raziskovala daljne poti Burme (Mjanmara), kjer pa je dostop do interneta otežkočen, blogi in podobne strani prepovedane, elektrika pa v mestih dela pogosto le dve ali tri ure na dan. In zdaj sporočam, da sem doma, blog pa bo kmalu spet v polnem teku! In ja, odhod na zaprašene poti Burme je bil verjetno najboljša izbira destinacije tega leta. Dežela je preprosto fantastična. Dežela je preprosto vrhunska. In dežela je zares krasna!
In čeprav me tale časovna razlika še pošteno 'daje', obljubim, da kmalu objavim fotografije iz tega imenitnega potovanja. Naj bo tale fotka iz prve mape fotk s poti le za ogrevanje ;)


Se slišimo kmalu!

Do tedaj pa le še - lahko noč Slovenija, dobro jutro, Burma!

Mankica