torek, 10. april 2012

Hong Kong by Night.

"Ko sva se nato sprehodili proti južnemu delu Kowloona, sva zašli v neko hudo moderno ulico, po kateri se je še ob desetih zvečer sprehajalo na stotine, če ne tisoče, ljudi! Neverjetno, koliko folka vsepovsod! Zdelo se mi je, kot da imajo počitnice, da so vsi zunaj, a dejansko je takšno stanje tu vsak dan! Vsepovsod neonski napisi in svetlikajoče se lučke. Pa napisi in utripajoče se table s podobo smejočih se podplatov, ki vabijo na masažo nog. To je bolj noro kot na newyorškem Times Squaru! Moderni del Kowloona, ki ga doslej še nisem poznala! In popolnoma me je navdušil! Sredi ulice pripravijo tudi karaoke in potem domačini plešejo na piskajoče glasove ljudi, ki pojejo. Pa prav nič jih ni sram! Piskajo v mikrofone in se derejo na ves glas, lokalci pa kot začarani zraven plešejo. kaj takega pri nas bi bilo povsem nemogoče! Čeprav si še vedno želim, da bi imeli vsak kakšno normalno mesto za karaoke. To je res super zabava! In Azijci to že dolgo vedo! :)"

"Na lokalni stojnici sredi ulice sva se ustavili na cmočkih, polnjenih z zelenjavo in svinjino in pečenih na rešetkah. Tako se tukaj to prodaja in to vsi domačini jejo. Dobro je! Zelo dobro! Naročila sem še bubble tea (na sliki z roza slamico) oz. milk tea, kot mu rečejo in ki ima na dnu tapiocine črne kroglice, ki so, ko vgrizneš vanje, kot nekakšni mehki bonboni. In medtem ko sva jedli večerjo, sva opazovali okolico. In vse ljudi naokoli."

Punce, sicer drobna dekletca, nosijo čevlje s povišanim podplatom ali visoko peto. A ti podplati niso višji zacentimeter ali dva temveč konkretno visoki tudi več kot 7 centimetrov! Prav hecni so čevlji, ki imajo beli podplat na all starkah ali adidaskah tako širok. In kar je še bolj smešno, je to, da lahko na lokalnih marketih te podplate dejansko tudi kupiš. Ne le, da prodajajo vložke za v čevlje - prodajajo dejansko cele dvojne ali celo trojne podplate, ki jih zalepiš na svoje čevlje! Mladi nosijo tudi zelo radi moderna očala s črnimi okvirji. Verjamejo, da jim raybanke s črnimi okvirji namreč zožajo obraz, zato nosijo okvirje s šipcami brez dioptrije ali celo le okvirje brez šipc! To pa je vsekakor nekaj novega modnega za moje pojme in naše modne razmere!" iz popotnega dnevnika - Azija: november/december 2011. Zapis št. 4 z naslovom Z vlakom smrti skozi zmajevo gnezdo.

Hong Kong by Night. Lively city each and every hour of the day.

mankica