sobota, 20. marec 2010

Wearing dotted dress.

Danes je celo stanovanje dišalo po muffinih v pikčastih oblekicah.




I made these muffins (wearing dotted dresses) today and whole apartment still smells simply fabulous.

mankica

ponedeljek, 15. marec 2010

Meet Me at Flea Market.

Včerajšnja nedelja je bila zagotovo ena najlepših te zime. In če na bolšji trg v centru Ljubljane nisem obiskala že od poletja, sem danes na sprehodu mimo stojnic z najrazličnejšimi starinskimi in starimi predmeti zares uživala. Pa še skoraj spomladanski dan je že bil! In tam najdeš vse od starinskih ur iz 50-ih let, pa porcelanaste punčke in porisane lesene zibelke, da o porcelanastih lustrih in ogledalih z okvirji v baročnem stilu sploh ne govorimo. In nakit, ki je bil že zdavnaj moderen, pa kljuke, pečati in srebrne žličke, pa šatuljice in ter mini voščenih vojačkov, ki so bili nekoč glavne igrače, danes pa so v vitrinah največjih zbiralcev. In ne samo utrip nedeljske tržnice starin, ob takih dneh na plano pokukajo ne le zvončki in trobentice, kar naenkrat se namreč zgodi, da je vsepovsod naokoli polno ljudi, ki se pridejo 'martinčkat', na sprehodu pa srečajo tega in onega prijatelja ali pa popijejo kavico v kavarnicah, ki so že odprle svoje 'vrtičke'.

I simply love walking down the street by the river Ljubljanica in my hometown. Sundays are usually reserved for the Antique Flea Market, which is held in high esteem by the locals in the centre of Ljubljana. However, this is a great place for little explorations which may lead to most surprising and unpredictable finds. And when the city shines in sun ... is there anything else to wish for to spend such a beautiful sunday? ;-)

mankica

nedelja, 14. marec 2010

Na drugi strani.

Nekatere stvari je včasih treba pogledati iz drugega zornega kota. In zato niso prav nič manj zanimive.

Ljubljana, Narodna galerija. Razstava arhitekta Borisa Podrecce (na ogled do 2. maja 2010). / Ljubljana, National Gallery. The Boris Podrecca exhibition (open till 2nd of May 2010).

Sometimes the closer look from the other side it can be even more interesting as you could imagine.

mankica