petek, 31. december 2010

Ko svet zaživi.

Že od nekdaj sem si želela, da bi katero od mojih poličk ali pa mizo krasila tista super snežna krogla, ki jo je pogosto mogoče videti v različnih filmih. Tisto, v kateri se smejijo novoletni liki, ko jo potreseš pa se v njej prebudi pravljični svet, ki znotraj steklene krogle povsem zaživi in me spomni na otroštvo. Prav takšna, čudovita in pojoča snežena krogla je bila ena od letošnjih novoletnih daril in kako neskončno me razveseli vsakokrat, ko jo pogledam! In ker bo to verjetno zadnja objava letos na mojem blogu, želim vsem, ki ribarite za sanjami, lep zaključen starega in zares magičen začetek novega prihajajočega leta! In komaj že čakam, da se ponovno snidemo v tem mojem svetu, ki ga tako rada delim z vami!

This is just one of those perfect Christmas presents I received this year. Music Snow Globe is something I wished for since I was a child.
And before I finish posting for this year, I would like to thank to all of you, all followers of my blog for visiting and clicking the photos and reading the texts. Dear followers, I wish you magical 2011! And can't wait to hear from you soon!

mankica

ponedeljek, 27. december 2010

Bis.

Leto se kočno približuje svojemu koncu in ko se sprehodim skozi številne mape fotk, ki sem jih v tem letu napravila, se rada vračam s spomini na številne koncerte, ki so me letos popolnoma navdušili, iz mene zvabili glasne vzpodbudne vzklike, bučno ploskanje, žvižganje ... Resda je bilo nekaj takšnih, s katerih sem pobegnila hitro, a predvsem je bilo mnogo takšnih, kjer sem samo uživala. Ko zdaj razmišljam za nazaj, ne morem verjeti, da sem letos na koncertnih odrih na začetku leta poslušala ne le Kirila Džajkovskega, obujala spomine na Ali Enov Burrrrrek, v Kavarni Union z nasmehom na obrazu poslušala muziciranje sedmega člana znanih Monthy Pythnov Neila Innesa, se na konceru Plavega Orkestarja vrnila v čase, ko sem bila še v osnovni šoli, pa plesala pred odrom na Nouvelle Vague, iskala dobre kadre na koncertu TBF, dvigala pest v zrak za Zlatka in Optimiste, se navduševala nad glasbenim genijem Yannom Tiersnom, dvakrat gledala energične Lollobrigido, groovala na Parov Stelar, firbcala, kakšen je sin znanega očeta Clinta Kyle Eastwood, prepevala že skoraj ponarodele Kreslinove uspešnice v Križankah, si v KUD-u zaradi preglasne glasbe zatiskala ušesa, ko so igrali The Black Heart Procession, se zadnji trenutek odločila, da grem v Cvetličarno na S.A.R.S. in se imela zelo lepo na Kishi. V Tivoliju sem na velikem koncertu Še pomnite, prijatelji? poslušala ponovno obujene pionirje slovenskega rock/popa, pa se v Kinu Šiška navduševala nad Florence and The Machine, med koncertom Laibach stala v zadnjih vrstah na Trnfestu, svojo indie rock dušo sprostila na koncertu White Lies, glasno ploskala vedno odličnim Gotan Project v Križankah, zasanjano poplesavala na The Tide na Metelkovi in v Ortu, si mrmrala večno uspešnico September na Melodromih, lovila dobre fotke na Jinxih, dobila podpis in fotko nekdaj velikega Boya Georgea in šla na WhoMadeWho v Berlin. Vsekakor moj vrhunec koncertnega leta so bili odlični Tindersticksi, ki so nastopili v Kinu Šiška, pa Arctic Monkeys, ki sem jih videla v Berlinu. In med vsemi glasbenimi imeni je zagotovo še nekaj koncertov, ki sem jih ta treutek preprosto pozabila. Zares žal mi je, da sem zamudila The National v Zagrebu, pa koncerta, ki ga sta ga imela Nick Cave in Leonard Cohen. Pa vendarle, 2010 je bilo moje koncertno in glasbeno leto. Želim tudi, da bi bilo dvatisočenajsto vsaj tako polno glasbe kot je bilo letošnje.


Nekatere fotke so bile posnete s trotlom, a zato nimajo nič manjše dokumentarne (so morda le nižje kakovostne) vrednosti. Od zgoraj dol: TBF, Florence and The Machine, Boy George, Jinx, Nouvelle Vague, Kiril Džajkovski, White Lies, Ali En, Tindersticks, Neil Innes, Kyle Eastwood in Yann Tiersen.

It's been a year of concerts. So one of this year New Year Wishes surely is to visit as much as good music concerts as I did in past 365 days.
p.s. all photos were made at different Slovenian concert locations. From above: TBF, Florence and The Machine, Boy George, Jinx, Nouvelle Vague, Kiril Džajkovski, White Lies, Ali En, Tindersticks, Neil Innes, Kyle Eastwood and Yann Tiersen.

mankica