sobota, 30. januar 2010

The Beatles.

Kdo bi si mislil, da prav danes mineva že 41 let od zadnjega javnega nastopa v živo, ki so ga, danes dejansko že kultni, The Beatles pripravili na vrhu. Dobesedno. Končali so namreč v velikem slogu - na strehi slavne londonske glasbene založbe Apple. Kasneje so jih posnemali še mnogi drugi glasbeniki, toda Beatli so bili zagotovo eni in edini - tisti, ki so bili začetniki marsikatere stvari, povezane z glasbenimi skupinami, nastopi, oboževalci in predvsem - glasbo! Še danes je na svetu mnogo njihovih oboževalcev, njihovo glasbo pa poznajo tudi tisti najmlajši ... The Beatles ostajajo veliki. Za vedno.

It's been 41 years today since The Beatles had their last live performance. They made it on the roof of the Apple recording studios in London and that was on of the things that put them to eternity ... They will stay legends forever.

Strawberry fields, Central Park, NYC. April 2008.

mankica

Kaj me osreči ... all those magical moments in my life ...

... kosilo z mojimi najljubšimi prijateljicami (no, nekaj jih je manjkalo) in čvek ob kitajskih specialitetah.
... odpiranje piškotov sreče in izmenjava besedil sreče. Jerneja in Iva, takšni trenutki so preprosto neprecenljivi!

... kavarna Maček, ki je nisem obiskala že sto let ... čaj s prijateljem, ki mi je podaril povsem prvi izvod knjige, ki ima velik potencial, da postane uspešnica. Jaka, hvala!
... snežinke.
... in vse tiste male radosti, ki osrečijo moj dan ...

... lunch with my favorite girlfriends ...
... fortune cookies and changing fortune messages.
... cafe Maček and tea time with my friend who unexpectedly gave me a first copy of his book The story of David Locke - book which has a large potential to become a bestseller. Jaka, thank you so much!
... snowflakes.

... and all those little magical things that makes life so beautiful!

A first copy of book by Jaka Tomc: Zgodba o Davidu Locku and fortune cookie.


mankica

sreda, 27. januar 2010

Her name is.

Prav včeraj sem odkrila nek prečudoviti soundtrack iz filma A Good Year in zavedla sem se, da je lansko leto bilo zares krasno, letošnje pa pravtako obeta polno malih stvari, ki osrečijo!
Ko sem brskala med fotografijami iz prečudovite Burme, sem našla tole. Še ena iz serije, ki kmalu prihaja na blog. Posneta je bila nekje med hribi, na poti med Inle Lakeom in Kalawom, tam, kjer ni elektrike, tam, kjer še vedno kuhajo na ogenj, tam, kjer so neskončna polja čilijev, tam, kjer se oblaki na kristalno modrem nebu dotikajo zelenih hribov in predvsem tam, kjer so doma ti prekrasni iskreni ljudje!

Myanmar. December 2009.
mankica

torek, 26. januar 2010

Magical Velvet Moment.

Januar je zagotovo čas za nove začetke, nove vzpodbude, predvsem pa za nove podvige in vesele obraze, ki jih srečaš na poti. In januar je čas za nove, tiste majhne srečne trenutke, ki polepšajo življenje!

January is the definitely right time for new beginnings, shiny happy people and especially the time for all those tiny little magical moments ...


foto: pogled nad Kalaw, Myanmar. December 2009.

... ko je park le sestanek z drevesi, ki te vodijo v vrsti mimo rožnih poti, če jesen lahko potrga jim liste in ti pokrade spomine na prebedele noči ... (Melodrom - September)


mankica