torek, 21. september 2010

Selotejp.

Kot verjetno že veste, sem velika ljubiteljica urbane umetnosti. Tokrat se je urbana kultura združila z oglaševanjem in slovenski street artisti so v okviru akcije slovenskega mobilnega operaterja z barvnimi selotejpi ustvarili totalno super kulske veleplakate v Ljubljani pri Knafljevem prehodu, ob Tobačni in na Emoniki.

Vsak s svojo idejo in vsi z enakimi barvami. Rumena, roza, črna in modra. Všeč mi je! In totalno všeč so mi dela, ki so jih ustvarili Kitsch Nitsch, Klan 1107, Fejzo, Jurij Lozić, Tilen Sepič, Žiga Artnak, Subtotal, Luka Uršič, Petar Perčič, Stella in Sigmund.

Končno se je tudi pri nas začela razvijati "lepljiva umetnost" in ja, tudi s selotejpi, ki tokrat nadomeščajo spreje, čopiče, šablone ... je mogoče ustvariti noro super urbane intervencije, ki me vedno znova tako zelo razveselijo.


Slovenian street artists (Kitsch Nitsch, Klan 1107, Fejzo, Jurij Lozić, Tilen Sepič, Žiga Artnak, Subtotal, Luka Uršič, Petar Perčič, Stella and Sigmund) made a really great urban intervention in cooperation with one of best known Slovenian mobile operator. They created jumbo posters made with different colors of tapes in the centre of Ljubljana. Their art work look amazing!

mankica