sobota, 16. julij 2011

Panic Room.

Ko sem se takole nek večer vračala iz BiKoFe-ja proti domu v smeri proti Nuku, so mojo pozornost pritegnile bele stene stavbe na levi strani. Verjetno za mariskaterega mimoidočega ne pomenijo nič in vse prevečkrat jih na svojih poteh ignoriramo. Pa ne le na omenjeni beli steni. Na vseh urbanih površinah. A napisi sredi mesta definirajo trenutek časa in nekega prostora. Tudi tisti na beli steni, ki morda niso nič posebnega. A prav zato tako kul in toliko bolj izpovedni. Ko se takole nekaj deset metrov sprehajaš ob stavbah, je prav zares zabavno brati miselne inspiracije naključnih pišočih. Včeraj jih nisem lovila v objektiv, ker je bilo že pozno. So me pa danes še čakali, da jih zabeležim.

I love simple great graffiti written walls. Few of them I met on my way back home from BiKoFe few days ago. I took a photo of them today.

mankica

ponedeljek, 11. julij 2011

Norčava Ana Desetnica 2011.


V Ljubljano je ponovno prispela Ana Desetnica! Tista Ana, ki letos šteje že 14 let in ki je ponovno gostila zanimive mednarodne gledališčnike, cirkuške artiste, žonglerje, plesalce, pevce in druge umetnike z edinstvenimi predstavami, pa tudi gledalce vseh vetrov. Živahen, norčav in razigran mednarodni festival uličnega gledališča, ki me vsako leto znova popelje v imeniten svet uličnih vragolij, grotesknih situacij, nenavadnih gledaliških igralcev, predvsem pa tudi cirkusa, ki se mi že od nekdaj zdi tako zelo čudovit. Letos sem imela izjemno srečo. Bila sem namreč ne le zunanji obiskovalec kot preteklih toliko let - bila sem ena od sodelujočih pri festivalu in zaključni dan na Gostiji kultur sodelovala v vlogi Vile. Bilo je zares magično.


Every start of July is my favorite part of summer because Ana Desetnica International Street Theatre Festival makes a stop by in Ljubljana. It happened this year as well! Ljubljana hosted many magnificent street artists, dancers, jugglers, rope walkers and all those who simply admire street theatre performances. I am definitely one of them! And this year was a special one - I had the opportunity to participate at festival as a face painter. It was magnificent!

Vilinska poslikava obraz izpod rok prave Vilinke ;) da sem na fotki zabeležena tudi jaz, je zaslužen Sunčan Stone.


mankica