petek, 2. april 2010

Is This Art?

Priznati moram, da mi neka huda abstraktna umetnost nikoli ni bila posebej pri srcu. Pa ne zato, ker je ne bi razumela. Mislim, da to vrsto umetnosti in umetnike, ki barvajo eno barvo čez drugo v nerazumljivih razmerjih in načinih, dejansko razumem, toda nikoli me tovrstni nejasni motivi niso prepričali. Toda glej ga zlomka, ko sem se danes sprehodila mimo Zlate ladjice in nato po levi strani ulice, mimo nove knjivarnice (a je možno, da tako rečemo kavarnici in knjigarnici obenem? :) hodila proti Narodni in univerzitetni knjižnici, sem na stavbi SAZU-ja zagledala prav takšno umetnost, ki me nikoli ni pritegnila. A danes me je! na železnih vratcih, kjer so bili nekoč polepljeni plakati in nalepke, tam nekje pa se je skrival še kakšen grafit, je danes le še nekaj ostankov lepila, selotejpa in papirja, ki so bili na vratcih videti kot na platnu. Presunilo me je, kako enostavno se umetnost lahko zgodi takole, mimogrede na ulici. Če jo opaziš. Če si jo interpretiraš kot tako. In če jo spoštuješ. In ne le to - zgodi se tudi, da lahko konkurira celo tisti umetnosti med stenami insittucij.


I must admit that abstract art is something that I was never amazed by. Although I could understand the artists who paint one color over the other as well as the point of this kind of art itself, it never left bigger impression on me. However, I was walking the streets of Ljubljana today and I noticed the piece of art, made basically by coincidence. There was a white iron gate which looked exactly like canvas with selection of abstract art. So I started to think about how easy art can happen – just by the way basically – somewhere on the street … But it depends on if you will notice it. If you will understand it as such. And if you will respect it as much as the pieces of art in art galleries or museums.

mankica

četrtek, 1. april 2010

April 1.

Pogosto pozabimo na malo norčavosti. Želim imeniten dan norcev! Naj bo smeh vsepovsod. Pa ne samo danes, tudi jutri in pojutrišnjem ...

Klovnbuf festival. Ljubljana 2008.

It's
Fool's Day! Have fun! ;)

mankica

sreda, 31. marec 2010

Rain.

Današnji dan je bil pravšnji za skok z gumijastimi škornji v bližnjo lužo. Enostavno obožujem dni, kakršen je bil danes! :)


How about singing and dancing in the rain? ;)

mankica