sobota, 27. junij 2009

Non capisco.

Včeraj sem pobegnila čez mejo. malo pohajkovati po bližnjem Trstu, kjer se, še preden pridem do centra mesta, z avtom vedno izgubim. Očitno pač že po 'deafoltu' moj avto tava tam vse naokoli. No ja, kljub vsemu pa potem tudi center vedno najdemo. Ha, kaj bi šele bilo v Rimu ali kakšnem drugem italijanskem mestu! :) Prijazne besede odmevajo po ozkih uličicah, opremljenih z raznobarvnimi izložbami, iz bližnjih kafičev je slišati trkanje skodelic za kavo ob krožničke, tu in tam kakšen mini (tranzistorski) kužek 'zamjavka', mimo pa se sprehajajo dišeči domačini, oblečeni v oblačila, ki bi bila za naše ulice morda celo nekoliko preveč načičkana. A njim to presneto dobro pristoji! In s svojimi pojavami, svojim pristopom in življenjem me vedno znova povsem navdušijo.

In ker so fotke iz Budimpešte še v pripravi, naj nekaj drobnih utrinkov z ulic tega italijanskega mesteca tokrat popestrijo ta čas.


mankica

torek, 23. junij 2009

BudaPest.

Potepala sam se po deželi, ki me bo naslednjič, ko jo bom obiskala v soncu, zagotovo očarala s svojimi mogočnimi stavbami. Tudi tokrat je bila izjemna.


Več fotk kmalu! ;)


mankica