petek, 27. marec 2009

Roger Ballen.

Včeraj sem si ogledala nadvse zanimivo razstavo. Otvoritev in podpisovanje knjige sem pred časom sicer zamudila, ampak ogled velikanskih črno-belih fotografij Rogerja Ballena me je povsem impresionirala. Pa ne tako zelo zaradi tematike, ki jo avtor obravnava (brez dileme - fotograf je naravnost odlično prikazal bizarno resničost realnosti), temveč tudi zaradi samega prikaza fotografij, veličastnosti okvirjev, postavitve, igre luči, podnapisov, pa tudi temačnega prostora, ki odlično ponazori ljudi z roba družbe ...


mankica

5 komentarjev:

Aljo pravi ...

jes sm tut bil učer ...

ja fajn je. zelo
sploh tisti film

aljaž

Unknown pravi ...

kej pa je ta razstava?bi šel pogledat in jutri imam ravno prosto popoldne...

mankica pravi ...

hej! ta razstava je v Galeriji Jakopič, tam direktno zraven pri kafiču Semafor blizu Filozofske. Greš tako po stopničkah dol in tam so razstavljene slike. Naslov je Slovenska 9 in ne moreš zgrešiti, je zunaj tudi tabla.

UrosG pravi ...

Škoda ker je večina teh razstav v Lj in časovno nikakor ne uspem takšnih stvari pogledat. Samo, da Elina še malo zraste, pa bo lahko zraven šla, potem bo lažje :)

mankica pravi ...

Uroš, zagotovo bo Elina z velikim zanimanjem opazovala podobe in se jim smejala ali pa resnobno pristopala k nenevadnim umetninam fotografij. A kakorkoli, prepričana sem, da si bo fotke, tako kot njen oči, z veseljem ogledovala. :)