ponedeljek, 16. april 2012

Fashion.

Visoke pete, brhke manekenke, modne kreacije in trendi za prihodnje sezone so zaznamovale dneve slovenske mode. Človeku se skoraj malo nenavadno zdi, ko se v Ljubljani zgodita za slovenske razmere dva velika modna dogodka. Philipsov Fashion Week pred desetimi dnevi je postregel z inovativnimi kreacijami številnih modnih kreatorjev, medtem ko je prvi mednarodni teden mode - 1. International Fashion Week v ospredje postavil predvsem združevanje in ustvarjanje priložnosti slovenskih oblikovalcev, pa je izpostavil tudi slovenske korporativne modne blagovne znamke. Pa nič ne de, vsaj nekaj se je začelo dogajati tudi na modnem področj in čas je, da tudi Slovenija pokaže, da premore sveže in inovativne ideje.

Službeno sem se udeležila drugega dne mednarodnega modnega dogodka v izvrstno izbranem prostoru. Klet Gospodarskega razstavišča je zaživela in beton je ustvaril vzdušje, primerno za modne revije. O tem, kakšno je stanje slovenske mode, si lahko preberete v članku, ki sem ga napisala v NeDelu, kako so se odrezali modni oblikovalci, boste ocenili sami, kdaj in kako visoko bomo na svetovnem modnem zemljevidu pa bo pokazal čas.

First International Fashion Week took place in Ljubljana at the end of last week. Although there was similar fashion show (Philips fashion Week) going on ten days ago, the capital of Slovenia is finally getting some fresh fashion vibe. There are many young Slovenian designers with lots of creativeness who try to create something new. So, at this moment I'm just asking myself when Ljubljana is going to become one of the world's 10 top fashion capitals.
mankica

Ni komentarjev: