Nedolgo nazaj me je novinarka Žana, ki se ukvarja s stiliranjem hrane (Food Styling - sol in poper življenja), povabila k sodelovanju pri fotografiranju hrane na Krasu. Za Odprto kuhinjo, kulinarično prilogo časopisa NeDelo, sva pripravili editorial stiliranih pogrinjkov in mesnih jedi. Na domačiji in turistični kmetiji Benčič so naju lepo sprejeli in jedi so čakale, da za en dan postanejo zvezde svojega foha. In čeprav so bili pogoji daleč od idealnih - leseni voz, sod in vse druge primerne podlage, je zelo dobro namočil dež, da si z njimi prav dosti pomagati nisva mogli, pa tudi z naravno svetlobo, ki sem jo uporabljala za ta sklop fotografij, je bilo večino dneva slabo. A tudi v takih pogojih moraš narediti dobro in uredniku prinesti material, primeren za objavo. In sva ga! Ena od izbranih fotografij pa je bila izbrana tudi za naslovnico. Zelo sem bila vesela.
Odprta kuhinja, 7. april 2013, leto 6, št. 14.
Three weeks ago journalist and food stylist Žana (Food Styling - sol in poper življenja) invited me to participate at the photo project at Karst region. We made editorial of food photography at homestead Benčič for culinary magazine Odprta kuhinja. Although the lightning and conditions were far from ideal, we had to bring back good photos to be published. Thankfully, we did! And one of the photos was published on the cover as well. It made me happy.
And this is the magazine cover for the editorial publication. Odprta kuhinja, 7. april 2013, leto 6, št. 14.
mankica
Ni komentarjev:
Objavite komentar